Angolnahab zsályás zöldségsalátával

  1. Az ünnep mindig kiváló alkalom arra, hogy valami különleges, a megszokott ízektől eltérő étel kerüljön az asztalra.
    Ezekkel az előételekkel borítékolhatja az elismerést! Először is a zselatinlapokat vízbe áztatom. Az angolnaszeletekből a szálkákat csipesszel kiszedem. (Ha egészben van, az angolna fejét levágom, a bőrét eltávolítom, és filézés után szálkátlanítom.) Az angolna legszebb, középső részéből megtartok 6-7 dkg-ot, a többi húst apróra vágom. A hagymát megpucolom, finomra szeletelem, és olívaolajban üvegesre párolom. A borjú- (esetleg szárnyas-) alaplevet hozzáöntöm, sózom, borsozom, öt percig főzöm, majd beleteszem az apró angolnadarabokat. Ha kész, kézi mixerrel pürésítem és hidegre állítom.
  2. Egy hosszúkás pástétomformát vajjal kikenek, és hűtőben előhűtöm. A félretett és csíkokra vágott angolnát az előhűtött, kivajazott forma aljára helyezem, és visszateszem a hűtőbe. A vízben megpuhult zselatint langyosra melegítem, és az angolnapüréhez keverem. Az édes tejszínt hóhab keménységűre verem fel, és folyamatos keverés
    közben a püréhez adom. A formát színültig megtöltöm
    vele, a tetejét tortalapáttal lehúzom, és 24 órára hidegre
    állítom.
  3. Az angolnahabot vékonyra szelt barna kenyéren, salátával tálalom.

Saláta

  1. A salátához a paradicsomokat gerezdekre vágom, a magokat eltávolítom, a húsát kockára vágom. A retket 1 mm vastag szeletekre, majd julienne-re (gyufaszál-vékonyságú csíkokra), az újhagymát finom kockára aprítom. Az olajból, ecetből sóval, borssal, cukorral salátaöntetet keverek, legvégül a finomra vágott zsályát teszem bele. Már csak az összeállítás van hátra: alulra zöldsaláta kerül, erre a paradicsomkockák, salátaöntet és zsálya, végül a retek.

„Öreg” hagyma, és passzírozás – A jó halászlé titkai

Kiskarácsony, nagykarácsony – Megjelent a decemberi Vidék íze

kaloria 370 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 3

Hozzávalók

6 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.