Márványos meggyes

Márványos meggyes

A vajat kikeverjük a cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet. A tészta felét kivajazott, zsemlemorzsával meghintett 24 x 24 cm-es tepsibe simítjuk.
A maradékot a tejjel, 5 dkg mogyoróval és a felaprított csokoládéval elvegyítjük, a világos tésztára kenjük, és villával márványosra keverjük. Elosztjuk rajta a leszűrt, lecsepegtetett meggyet, és előmelegített sütőben, 175 fokon körülbelül 45 percig sütjük. A formában hűlni hagyjuk.
A maradék darált mogyorót szárazon megpirítjuk, majd kihűtjük. A tejszínt a maradék vaníliás cukorral kemény habbá verjük, közben beleszórjuk a habfixálót. A mogyorót a habba forgatjuk. A mogyorós tejszínhabot a tésztalapra simítjuk, és körülbelül 2 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A nagyobb darabokra tördelt kétféle bevonót forró vízfürdőben megolvasztjuk. A mázzal a sütemény tetejét bevonjuk, villával hullámokat rajzolunk bele, végül tejszínhabbal, egész mogyorószemekkel és lekvárpöttyökkel díszítjük.

kaloria 0 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.