Sertéskaraj almás-narancsos káposztával töltve

Sertéskaraj almás-narancsos káposztával töltve

Egy nagyobb keverőtálba belereszelem a megtisztított lila káposztát meg az almát. A lila hagymát vékonyan felkarikázom, gyűrűire szedem, majd a narancsgerezdekkel (ha nagyobbak, ketté is vágom)
együtt a káposztához adom. A tölteléket sóval, őrölt borssal ízesítem. Egy mozsárban a borókabogyót és az ízlés szerinti mennyiségű köménymagot durvára töröm, majd ezzel is összedolgozom a tölteléket. A sertéskarajt sózom, borsozom. Akkora alufóliát tépek minden szelet húshoz, hogy bőven körbeérje, majd a fóliát olajjal bekenem. A szeleteket külön-külön az olajozott fóliára fektetem, beborítom a káposztás töltelékkel. A tetejüket egy másik darab alufóliával fedem le, amelyet már nem olajozok meg. Az alsó és a felső fóliát összefogva úgy tekerem fel, hogy nem nyomom ki a levegőt. Ne legyen szorosan, csak éppen behajtva. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt elkészül.

kaloria 420 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.