Forrás: Pásztor Tünde

Újkáposzta-saláta puliszkás sertésszűzzel

Puliszkás sertésszűz

A megmosott, leszárítgatott sertéshúst besózzuk, majd pár percnyi pihentetés után csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben a felforrósított zsíron körbesütjük.
Elkészítjük a puliszkát. Feltesszük a tejet kevés sóval forrni, beledobjuk a vajat és a zúzott fokhagymát. Ha felforrt, folyamatos keverés mellett beleszórjuk a kukoricadarát, és változatlanul kavargatva sűrűre főzzük. Egy kisebb tepsibe beleöntjük a felét, rátesszük a csíkokra vágott sertésszüzet, megszórjuk a felaprított petrezselyem zöldjével, majd a puliszka másik felével teljesen beterítjük.

Újkáposztás-saláta

A salátához a káposztát, az uborkát és a lila hagymát nagyon vékony szálakra reszeljük. Ízlés szerint szórunk rá sót, cukrot, öntünk rá ecetet. Külön levet nem kell rá önteni, majd a zöldségek engednek magukból.
Tálalásnál a saláta mellé minden adaghoz teszünk 2-3 puliszkakockát (ami akár meleg is lehet, de hidegen is nagyon finom).

kaloria 680 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.