Zöldséges marhahús

Zöldséges marhahús

A húst megtisztítjuk, megmossuk, fél evőkanál sóval alaposan, minden oldalát bedörzsöljük, és kb. egy óráig állni hagyjuk. Egy nagyobb fazékban, 2 liter hideg vízben főzni kezdjük. Egy óra elteltével beletesszük a megtisztított leveszöldséget és az apróra vágott vöröshagymát, majd további egy órán át lassú tűzön, gyöngyözve főzzük. Amikor a hús megpuhult, leszűrjük róla a finom húslevest. (Első fogásként asztalra is adhatjuk.) A főtt marhahúst vékony szeletekre, a zöldséget pedig karikára vágjuk. Amíg a hús fő, a burgonyát meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk. A kelkáposztákat langyos, sós vízben megmossuk, négyfelé vágjuk, és lobogó vízzel leforrázzuk.
Amikor kihűlt rajta a víz, a kelt kiszedjük, és ujjnyi szeletekre metéljük. Egy tűzálló tálat vagy cserépedényt olajjal kikenünk, meghintjük apróra vágott vöröshagymával és fokhagymával. Lerakjuk a burgonya felét, sót, borsot és pirospaprikát hintünk rá. Következik a szeletekre vágott, levesben főtt zöldség és a kelkáposzta fele, majd a hússzeletek. Folytatjuk a maradék zöldséggel, ráhalmozzuk a kel másik
felét, és legfelül elterítjük a maradék burgonyát. Meghintjük sóval, borssal és pirospaprikával, öntünk rá 1 liter forró vizet, és sütőben vagy kemencében addig sütjük, míg a leve elfő, az étel zsírjára sül, és a teteje szépen megpirul.

kaloria 590 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.