Előfizetői tartalom

Fordulat a javából: kibékül a kormány a bankokkal?

Minden híresztelés és fenyegetés ellenére tartja magát a februári EBRD-megállapodáshoz a kormány, és úgy fest, nem bünteti a bankokat a gyenge vállalati hitelezésért. Jövőre ugyanis még az eddig tervezettnél is nagyobb, ráadásul EU-konform bankadó-csökkentés jön Varga Mihály kedden benyújtott törvényjavaslata alapján. Minden egyes bank legalább 55%-os bankadócsökkentést kap jövőre, és még nagyobbat utána. A hír fellélegzést hozhat a pénzügyi szektorban, emellett nagyon kedvező a bankok jövőbeni hitelkínálata, a befektetői környezet és Magyarország hitelminősítése szempontjából is. Már csak a decemberben elkészülő új Quaestor-törvényt kellene méltányosra szabni.

Tényleg csökken a bankadóNem bünteti a bankokat a kormány a gyenge vállalati hitelezés miatt, legalábbis a bankadón keresztül biztosan nem - derült ki Varga Mihály kedden benyújtott törvényjavaslatából. Az EBRD-megállapodásnak és az idén elfogadott különadó-törvénymódosításnak megfelelően így csökken a bankadó: alsó kulcsa 0,15% marad a korrigált mérlegfőösszeg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés