Előfizetői tartalom

Bajban a hitelesek, nagyon beindultak a lakásárverések

Megugrott a pénzügyi intézmények által kényszerértékesített lakások száma a tavalyi év második felében - mutatják az MNB friss adatai. 2013 eleje óta 2124 lakás került kalapács alá, ennek 39%-a a tavalyi második félévben. A Nemzeti Eszközkezelő 26 ezer lakás megvásárlását zárta le 2016 végéig, több mint 100 ezer nem fizető jelzáloghiteles helyzete pedig megoldatlan.

Felpörögtek a végrehajtásokElenyésző volt az elmúlt években a bankok vagy más pénzügyi intézmények által árverezett, kényszerértékesített lakások száma. A bankok arra törekedtek, hogy megegyezzenek az adósokkal, és lehetőség szerint az adósok a lakásuk értékesítése segítségével fizessék vissza hitelüket. A legtöbb jelzáloghiteles helyzetén pedig (ahogy az alábbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés