Előfizetői tartalom

Megvan, mennyit ér a görög vasút: nullát...

Portfolio
Görögországnak az állami tulajdonban lévő vállalatok, ingatlanok és más értékes eszközök privatizálásából 50 milliárd euróra kellene szert tennie, az állami vasúttársaság eladásának fontos szerepe lehet a privatizációs cél teljesülésében. Az egyik potenciális vevő szerint azonban egy centet sem ér a cég, írja az osztrák Trend magazin.

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) megvenné a görög állami vasútcéget, csak éppen nem szívesen fizetnének érte, nyilatkozta az ÖBB vezérigazgatója, Christian Kern a Trend magazinnak. Kern szerint kizárt, hogy "pozitív vételárat" fizetnének a görög vasútért, amelynek az eladását már 2012-ben tervezték. Bár a görög vasútcég egy szanálást követően 2013-ban már nyereséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés