Előfizetői tartalom

Nagy csata zajlik a milliárdos banki összeolvadásokért

Portfolio
Állami hátszéllel ugyan, de beindult a magyar bankpiac konszolidációja, az összeolvadások pedig milliárdos nagyságrendű projekteket jelentenek az informatikai cégeknek, amelyekért hatalmas a verseny. Eközben több bank gigantikus informatikai fejlesztéseket jelentett be, bár ez rá is fér a bankokra. Az utóbbi időben ugyanis megsokasodtak a leállások, amelyek fő oka még mindig a válság alatt megnyirbált IT-büdzsékben keresendő. Viszont annak örülhetünk, hogy a magyar bankok nemzetközi szinten is kiemelkedőek az információbiztonságban. Nálunk inkább a fizikai, mintsem elektronikus csalásokra akad példa, de azért egy-egy kellemetlenkedő "kiberterrorista" is beköszön a bankoknak. Kalmár Ákossal, a T-Systems Magyarország nagyvállalati ágazatigazgatójával beszélgettünk.

Beindult a bankpiac konszolidációja, és mint tudjuk, az MNB szerint csak öt nagybank maradhat a folyamat végén, vagyis további összeolvadásokra lehet számítani. Mekkora verseny lesz az IT-piacon ezekért a hatalmas rendszerintegrátori projektekért? A bankpiac konszolidációja nem egy speciálisan magyar jelenség, hanem egy globális folyamat, gyakorlatilag évek óta zajlik a világban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés