szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nemcsak Pócsnak, de a lányának és a fiának is kijutott az uniós forrásokból.

„Egy dolgot tudnak csak támogatni, egy falu, egy nóta. Lehet háború, lehet migránskérdés, lehet szankció, aki nem ért velük egyet, azt büntetni, kizárni, lehetőleg lefejezni politikailag” – állítja Pócs János fideszes országgyűlési képviselő. Viszont az rtl.hu szerint Pócs radikális véleménye ellenére igényelt és kapott uniós pénzeket, ahogy a családja is.

A portál arról ír, hogy a politikus agrártámogatásokat kap, de kapott 41,4 millió forintot is 2018-ban jászapáti Gazda Farm megújítására is. Sőt: ő maga is posztolt arról korábban, hogy az EU még az aratónapba is besegít némi pénzzel.

Fiának, a szintén politizáló ifjabb Pócs Jánosnak ugyancsak segített az unió: 2018-ban derült ki, hogy Jászapáti alpolgármestereként 42 millió forintot nyert a „Turisztikai diverzifikáció ifj. Pócs János gazdaságában” pályázatával. Az uniós támogatásokat összesítő oldal szerint Pócs lányának, Tari-Pócs Mónikának is jutott pénz: 2019-ben 7,9, 2023-ban pedig hárommillió forintot kapott a Vidékfejlesztési Program keretében. Tari-Pócs Mónikának a Gazda Farmon működő falatozó fejlesztésére is jutott a GINOP-programból csaknem tízmillió forint 2021-ben.

Pócs János a portál megkeresésére csupán annyit írt: minden kérdésre kért adat nyilvános, „javaslom, használják bizalommal. Mindemellett szeretném azt is tisztelettel megjegyezni, hogy az említett projekteket úgy a hazai, mint az EU-s hatóságok személyes jelenléttel leellenőrizték és mindent rendben találtak."

 

"Van itt vagy négy cigány, azt mondtad, a héten elégeted" - a fideszes Pócs János egy kazánba zárta alkalmazottját

A 444 megkérdezte a politikust az esetről, aki azt mondta: a férfi a barátja volt, az újságíróknak pedig szégyellniük kellene magukat, amiért egy halott ember emlékét gyalázzák. A 444.hu-hoz is eljutott az a 2008-ban készült videó, amelyen Pócs János fideszes országgyűlési képviselő egyik roma alkalmazottját zárja be a kazánba, és "azon viccelődik", hogy fel fogja gyújtani, amiért a férfi megivott fél deci alkoholt.