Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Ján Slotát

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Ján Slotát

2023. június 9. péntek - 16:51
Frissítve
2023.06.09 18:37
Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte pénteken a besztercebányai Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) Ján Slotát, az SNS volt elnökét.

TASR-HÍR

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte pénteken a besztercebányai Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) Ján Slotát, az SNS volt elnökét, Zsolna (Žilina) egykori polgármesterét. A büntetés végrehajtását négy évre felfüggesztették. Ján Slota ellen vesztegetés elfogadásában való bűnrészesség miatt indult eljárás, a vádlott nem jelent meg a bíróságon az ítélethirdetéskor. Az ítélet nem jogerős.  

A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze azonnal fellebbezést nyújtott be. A vádemelésben szereplő mindkét bűncselekményre 5-5 év szabadságvesztés kiszabását indítványozza. Ez azt jelenti, hogy a volt politikust összesen 10 év fogházbüntetésre ítélnék.

Ján S. ártatlannak vallotta magát a tárgyaláson, az ítélethirdetésen egészségi okok miatt nem vett részt. A vádat megalapozatlannak és célzatosnak tartja, szerinte törvénytelen úton szerzett bizonyítékokra építették. Ügyvédje a felmentését kérte, egyelőre nem döntötte el, hogy fellebbez-e enyhítésért.

Ján S.-t azzal vádolják, hogy a Zsolnai Kerületi Bíróság bírájánál, a jogerősen elítélt Pavol Polkánál megpróbálta elintézni, hogy egy első fokon letöltendő szabadságvesztésre ítélt személy büntetését másodfokon feltételes szabadságvesztésre mérsékeljék.

(tasr)

Kiemelt kép: TASR

Percről percre
0 új hír érkezett kattints a frissítéshez
Partnerek
  • KULT MINOR - Realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín
    Realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín