Fókuszban a gyerekek: iskolákba és óvodákba telepített ágyásokat a NAK

Fókuszban a gyerekek: iskolákba és óvodákba telepített ágyásokat a NAK

agrarszektor.hu
Magaságyásokat telepített nyolc-nyolc veszprémi általános iskolába és óvodába, valamint a nemesvámosi iskolába a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a PENNY-vel együttműködésben. A gyerekek ezáltal közelről ismerhetik meg a zöldségek, fűszernövények termesztésének folyamatát, a növénytermesztés örömét.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Penny-Market Kft.-vel (PENNY) együttműködésben telepített magaságyásokat 8-8 veszprémi általános iskolába és óvodába, valamint a nemesvámosi iskolába. Az ágyásokba ősszel fűszernövényeket (kakukkfüvet, oregánót, zsályát, metélőhagymát, tárkonyt, levendulát, rozmaringot) és szamócát ültettek, tavasszal pedig metélő-petrezselyem-, sóska-, mángold-, tépősaláta-palánta, magvetéssel dughagyma, borsó és retek került. A NAK a program ötletgazdájaként, koordinátoraként szakmai tanácsokkal is folyamatosan segíti az intézményekben a növények gondozását, esetleges további szaporítását - írja a NAK közleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

A NAK a mezőgazdaságot közelebb kívánja vinni a gyerekekhez is, így például a belvárosban vagy a lakótelepeken élők is közvetlen tapasztalatokat, élményeket szerezhetnek a növénytermesztéssel, kertészkedéssel kapcsolatban. Ezáltal nem csak a boltokban találkoznak a zöldségekkel, fűszernövényekkel, hanem nap mint nap érzékelhetik a növények fejlődését, megismerve azok gondozásának mikéntjét is. Bízunk abban, hogy sokan megszeretik ezt a tevékenységet, és a jövőben, felnőttként ebbe az irányba orientálódnak. De annak is örülünk, ha értékelni tudják majd a kertészek és a gazdák nehéz, ám szép munkáját

- fogalmaz Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55