Titokban lakoltatták ki az eladósodott Kingáékat: három elárverezett háza után a kutyáit is elvették

2023. jún 9. 17:06
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Kinga szép házakban lakott, most kénytelen egy matracon meghúzni magát / Fotó: Fuszek Gábor

Kinga szép házakban lakott, most kénytelen egy matracon meghúzni magát / Fotó: Fuszek Gábor

Két házuk is volt, de mára mindkettőből kidobták a családjával együtt azt a középkorú nőt, akiknek hiteltartozások miatt árverezték el az ingatlanjaikat. Az aprópénzért elcsaklizott hatalmas portáik egy utcára állnak egymástól Tiszaalpáron, az adósságukat pedig még az ebből származó bevétel sem fedezi, abból elképesztő módon ugyanis még csaknem 30 millió forint így is fennmaradt. A szerencsétlenül járt nő ráadásul egy harmadik, Kiskunfélegyházán lévő házát is elbukta, amit szintén a napokban kellett átadnia.

– A végrehajtótól kaptunk egy levelet, hogy az új tulajdonos elsején jönne átvenni a házat rendőrökkel, de már előző nap megérkeztek. Abban az időben pedig éppen senki nem tartózkodott otthon, ők viszont lecserélték a zárakat – kesergett a Blikknek Karádi Kinga.

(A legfrissebb hírek itt)

– A legbosszantóbb, hogy kihívták a sintért és elvitették az én uszkáromat is meg a kislányom kutyáját is. Ők pedig nem adják vissza, csak két hét után, mert a protokoll szerint karanténba teszik. Utána még ki kell váltani őket, ami nem kevés pénzbe, tetemes összegbe fog kerülni. Azt mondták, délig ott lesznek a háznál, ha esetleg menni akarok értük, én azonnal odasiettem, de már nem találkoztam senkivel. Egyből hívtam őket, szóltam, hogy ne vigyék be a kedvenceinket a telepre, de már nem tudtam megakadályozni. Olyanok ők nekem, mint a gyerekeim, most pedig ki tudja, mikor láthatom újra őket – magyarázta szomorúan a nő.

Két ingatlant vettek már el a kétgyerekes anyától, de még mindig tartozik 10 millióval – Hogy történhetett ez meg?!

Két ingatlant vettek már el a kétgyerekes anyától, de még mindig tartozik 10 millióval – Hogy történhetett ez meg?!

A korábban velük élő anyósának sikerült megoldani a lakhatást, ám a kétgyermekes édesanya még mindig nem talált magának albérletet. Néha a barátnőjénél, olykor pedig a szüleinél húzza meg magát a gyerekeivel.

A kálváriájuk még 2008-ban kezdődött, amikor a párja egy nyolcmillió forintos svájcifrank-alapú kölcsönt vett fel, az úgynevezett adóstársa pedig a húga volt. Eredetileg 80 ezerről indult a törlesztő, de két évvel később már 200 ezret kellett volna fizetni havonta. Ráadásul addigra egy összegben már másfél milliót is kicsengettek belőle. Az idő elteltével a kezdeti 8 milliós tartozás kamata az addigi törlesztések ellenére az egekig szökött, egy ponton már a 40 milliót is elérte a tartozás. Elindult a végrehajtás, hosszú évek után pedig a közelmúltban lezárult az árverés, egy magánszemély vásárolta meg a háromszintes, medencével és üzlethelyiséggel kialakított hatalmas házat mindössze 8,4 millió forintért. A nő a családjával már egy éve átköltözött az anyósához, ám onnan is tovább kellett állniuk, hiszen csupán 5,8 millióért azt is megszerezte tőlük egy ingatlanos. Mindemellett Kinga korábban rendelkezett egy kiskunfélegyházi ingatlannal is, amit egy korábbi, szintén svájcifrank-alapú hitel miatt vettek most el tőle. Jelenleg dolgozik, és a korábban megteremtett életszínvonalát feladva egy matracon húzza meg magát.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Árverés

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

árverés végrehajtás házak kutyák