Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Javított a Paks a Mezőkövesd ellen, kikapott az Újpest Debrecenben, bennmarad a pontot szerző Kecskemét

Eurosport Magyarország

Publikálva 27/04/2024 - 22:03 GMT+2

A második helyért küzdő Paks 2-1-re legyőzte otthon a már biztosan búcsúzó Mezőkövesdet a labdarúgó OTP Bank Liga 30. első szombati mérkőzésén. A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel, míg a Debrecen a második félidőben emberelőnyben játszva a hajrában szerzett góllal 1-0-ra legyőzte a vendég Újpestet.

A második helyért küzdő Paks 2-1-re legyőzte otthon a már biztosan búcsúzó Mezőkövesdet a labdarúgó OTP Bank Liga 30. első szombati mérkőzésén. (fotó: PAKSI FC)

Fotó: facebook

Vereségsorozata után javított a Paks

A hazai együttes - amely kedden kiharcolta a döntőbe jutást a kupában - ezt megelőzően sorozatban ötször szenvedett vereséget a bajnokságban.
Beszorult a kapuja elé a Mezőkövesd a mérkőzés elején, és helyzetek sora után az első negyedóra végén megszerezte a vezetést a Paks. Ezt követően a vendégcsapat összeszedte magát, rövid időre némileg kiegyenlítettebbé vált a játék, ekkor mindkét oldalon akadt gólszerzési lehetőség. Aztán a sokkal kombinatívabban futballozó Paks megint egymás után alakította ki a helyzeteit, és bár nem tudott újabb gólt szerezni, megérdemelten vonulhatott vezetéssel az öltözőbe.
Hasonló játékkal kezdődött a második félidő, majd cseréket követően növelte előnyét a hazai együttes. Ezzel azonban még nem dőlt el a mérkőzés, mert "szinte a semmiből" két percen belül szépített a Mezőkövesd: kapura lövést és újabb lövési kísérletet követően Szalai ért bele jól a labdába. A folytatásban maradt a paksi fölény, kapufáig is eljutott az otthon játszó csapat, de az eredmény már nem változott.
OTP Bank Liga, 30. forduló:
  • Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (1-0)
  • Paks, Paksi FC Stadion, v.: Káprály
  • gólszerzők: Szabó J. (14.), Könyves (60.), illetve Szalai (62.)
  • sárga lap: Könyves (8.), Kinyik (89.), Tóth B. (95.), illetve Cseke (63.), Bőle (78.)

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A lila-fehérek pontszerzésükkel matematikailag is bebiztosították élvonalbeli tagságukat, a kieső helyen álló Kisvárda immár csak az Újpestet előzheti meg.
A mérkőzés elején bár a hazaiak birtokolták többet a labdát, mégis a vendégek futballoztak veszélyesebben, Ogyincovnak védenie is kellett Lukács próbálkozásánál, míg Májer lövése nem sokkal kerülte el a diósgyőri kaput. Negyedóra eltelte után főként a két büntetőterület között folyt a játék, a csapatok szinte egyáltalán nem jelentettek veszélyt az ellenfél kapujára. A szünet előtti periódusban a piros-fehérek valamelyest nyomást tudtak gyakorolni a kecskeméti védelemre, de gólhelyzetet így sem alakítottak ki.
A második félidő kisebb kecskeméti helyzettel indult, ezt leszámítva viszont csendesen csordogált a mérkőzés, még annyi izgalom sem volt, mint az első játékrészben. A támadások befejezését nagyban akadályozta, hogy rengeteg technikai hiba tarkította a meccset. A felek semmiféle kockázatot nem vállaltak, így jószerivel teljesen eseménytelenül teltek a percek, amit az mutat a legjobban, hogy a hatodik után a 74. percben volt legközelebb kaput eltaláló lövés, de az sem tette igazán próbára Ogyincovot. A négyperces hosszabbításban több futballt láthatott a publikum, mint az előtte lévő kilencven percben, ugyanis mindkét gárdának több lehetősége is volt a győztes gól megszerzésére, azonban a lehetőségek kimaradtak, így maradt az igazságos pontosztozkodás.
OTP Bank Liga, 30. forduló:
  • Diósgyőri VTK-Kecskeméti TE 0-0
  • Miskolc, 5412 néző, v.: Karakó
  • sárga lap: Stephen (49.), Pozeg Vancas (91.), illetve Helmich (40.), Szűcs (70.), Májer (80.)

Hajrágóllal gyűrte le az emberhátrányban játszó Újpestet a Debrecen

A 11. helyen álló újpestiek sorozatban elszenvedett negyedik vereségük után ebben a fordulóban még nem nyugodhatnak meg, mert a bennmaradásuk akkor sem válik biztossá, ha az utolsó előtti Kisvárda vasárnap kikap a Fehérvártól.
Az ötödik Debrecen egy pontra zárkózott fel a Puskás Akadémiára és négyre a harmadik Fehérvár mögé.
A házigazda kezdte jobban a találkozót. Dzsudzsák Balázsék igyekeztek gyorsan járatni a labdát és átjátszani a vendégek védelmét és több ígéretes lehetőségig, kapura lövésig is eljutottak, igazán nagy ziccert nem alakítottak ki. A Debrecen az első félidőben szinte végig nagy fölényben játszott, sőt, gólt is szerzett, ám azt les miatt később a VAR érvénytelenítette.
A második játékrész rémálomszerűen indult a lila-fehérek szempontjából, Tamás Krisztián ugyanis az újpesti alapvonal közelében messziről csúszva vádlin talpalta Szuhodovszkit, amiért Berke Balázs előbb sárga lapot adott neki, de a VAR-vizsgálat után pirosra változtatta.
A kiállítás után az addig is fölényben játszó házigazda egykapuzni kezdett, az Újpest pillanatokra tudta csak megtartani a labdát, viszont hősiesen és többnyire kiválóan védekezett, így a hazaiak csupán néhány nagy helyzetig jutottak el, azoknál pedig Banai nagyokat védett. A debreceni nyomás aztán a 88. percben érett góllá, azt követően pedig az Újpest hiába tett meg mindent az egyenlítésért, nem járt sikerrel.
OTP Bank Liga, 29. forduló:
  • Debreceni VSC-Újpest FC 1-0 (0-0)
  • Debrecen, 6592 néző, v.: Berke
  • gólszerző: Ojediran (88.)
  • sárga lap: Szécsi (23.), illetve Koburi (43.)
  • piros lap: Tamás (48.)
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés