Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Faluvégi Dorottya csapata történelmi győzelemmel előnyben a női BL-negyeddöntőben

Eurosport Magyarország

Publikálva 28/04/2024 - 22:37 GMT+2

Faluvégi Dorottya három góllal járult hozzá a német SG BBM Bietigheim 30-26-os hazai győzelméhez a dán Odense HB ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első, vasárnapi mérkőzésén. A német csapat még soha sem tudta megverni az Odense csapatát korábban.

Faluvégi Dorottya három góllal járult hozzá a német SG BBM Bietigheim 30-26-os hazai győzelméhez a dán Odense HB ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első, vasárnapi mérkőzésén. (fotó: ehfcl.eurohandball.com)

Fotó: From Official Website

Az európai szövetség honlapja szerint az olimpiai kvótás magyar válogatott jobbszélsőjének három lövése volt a meccsen, vagyis egyet sem hibázott. Csapattársa, Háfra Noémi nem talált a hálóba. A visszavágót egy hét múlva rendezik.
A szlovák női bajnokság döntő szakaszának első fordulójában a Dunaszerdahely otthon 36-31-re verte a Slovan Duslo Salát. Sári Barbara nyolc, Hornyák Bernadett és Juhos Kata hat-hat góllal járult hozzá a sikerhez.
A német férfi élvonalban Hanusz Egon mindhárom lövését gólra váltotta a 14. helyezett TVB Stuttgartban, amely otthon 35-26-ra verte a kilencedik HSV Hamburgot. A vendégek magyar válogatott jobbátlövőjének, Ilic Zorannak négy kísérlete volt, de ezúttal nem talált a hálóba.
Fazekas Gergőnek hat lövésből öt gólja volt az Orlen Wisla Plock együttesében, amely házigazdaként 34-19-re nyert a Górnik Zabrze ellen a lengyel bajnokság elődöntőjének második mérkőzésén, így 2-0-ra megnyerte a párharcot.
Nagy Benedek húsz védéssel, 43 százalékos hatékonysággal járult hozzá a hetedik helyezett Recoletas Atlético Valladolid 36-30-as hazai sikeréhez a Fraikin BM Granollers ellen a spanyol bajnokságban.
A román élvonalban a CSM Bucuresti otthon 24-23-ra nyert az SCM Politehnica Timisoara ellen. Az ötödik helyen álló fővárosiaknál Széles Ákos háromból egyszer talált be.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés