Karácsony Gergely;önkormányzati választás 2024;

Karácsony Gergely újabb kihívója jelentette be a visszalépését

Ferenczik József közölte, ő nem hajlandó részt venni egy olyan rendszerben, ahol az önző politikai elit saját érdekeit a nép akaratának felülírja.

Csütörtökön visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől Ferenczik József is, az egyik frissen alakult párt aspiránsa. Az Új Magyar Birodalmi Mozgalom színeiben induló jelölt közleményében választási csalást emlegetett.

Ferenczik József közleményében többek között azt írta,

  • „a kormányzati ellenfeleink a hazugságok és a csalások és a pénz útján próbálnak hatalmat szerezni, megfosztva az őszinte és hazafiasságot gyakorló embereket attól a joguktól, hogy a saját nemzetük irányításában részt vegyenek. Ezek a korrupciós és antidemokratikus cselekedetek nem csak veszélyeztetik a demokráciát hanem alá-ásták a népünk hitét és bizalmát az állam iránt”.

  • „az ellenzék minden eszközt bevet a hatalom megszerzése érdekében, még akkor is, ha ez a demokratikus folyamatok és értékek megsemmisítését jelenti. Megtagadják az igazságot és az egyenlőséget, míg saját politikai hatalmukat védeni és megerősíteni próbálják. A szabad választások alapjait lerombolják, és elnyomják azokat, akik más véleményt vallanak, így biztosítva saját maguk további hatalmát és uralmát”.

„Ez nem demokrácia, hanem egy brutális diktatúra, amely ebben az országban uralkodik. Nem vagyok hajlandó részt venni egy olyan rendszerben, ahol az önző politikai elit saját érdekeit a nép akaratának felülírja” – jelentette ki. Ezért – folytatta – lemond a főpolgármesteri jelöltségről, és reménykedik, hogy egy nap újra tiszta és demokratikus választásokat láthatunk az országunkban.

Nem sokkal korábban Kolek Márton Ottó főpolgármester-jelölt, a független, 18 éves, így az idei főpolgármester-választáson eddig legfiatalabbnak számító aspiráns dobta be a törölközőt, és jelezte, hogy mégsem indul Karácsony Gergely kihívójaként. Az ugyancsak független Simon Szilárd Attila április 29-én lépett vissza.

Ezzel a főpolgármester-jelölti ajánlóíveket átvevő 14 indulóból 11 maradt még versenyben, akiknek legkésőbb május 6-án hétfőn 16 óráig le kell adniuk a törvényben előírt számú érvényes ajánlást, ami kereken ötezer.